-1 قبل از شروع تدریس باید از دانشجو یا دانش آموز پرسیده شود که چه نوع تدریسی مد نظر اوست و به عنوان مثال میخواهد که فقط تمرین حل شود یا اینکه درس به صورت مفهومی تشریح گردد.
-2مدرس باید بر درسی که میخواهد تدریس نماید تسلط داشته باشد و از تدریس مواردی که برای خودش کاملا درک نشده است، خودداری نماید.
-3بهتر است که بعد از تدریس هر مطلب یکی دو تا تمرین حل شود تا مطلب کاملا برای دانش آموز یا دانشجو جا بیافتد. به عبارت دیگر کیفیت بر کمیت ترجیح داده شود.
-4هنگام تدریس هر از چندگاهی از دانشجو یا دانش آموز سوالاتی پرسیده شود تا از فهمیدن کامل مطلب اطمینان حاصل گردد. بد نیست گاهی اوقات از دانش آموز بخواهید تا مطلب را به زبان خودش توضیح دهد.
-5 بعد از هر جلسه به دانش آموز تمریناتی داده شود تا در فاصله بین دو جلسه دانش آموز مطلب را مرور نموده باشد.
-6در پایان جلسه اول از دانش آموز یا دانشجو درباره جلسه نظرخواهی شود تا اگر انتقاد یا پیشنهادی برای جلسه بعد وجود دارد اعمال گردد. تنها این نکته کیفیت کار را به شدت بالا می برد.
-7 منبع اصلی تدریس در جلسات تدریس خصوصی همان جزوه مدرسه یا دانشگاه است و مدرس باید از ارائه مطالب به صورت سلیقه ای خودداری کند.
8-هر دو جلسه یکبار گرفتن یک امتحان در حد یک ربع باعث مرور کلی مطالب شده و بر کیفیت کار می افزاید.
-9چون تدریس خصوصی معمولا در منازل انجام می گیرد، رعایت ادب و نزاکت و داشتن ظاهری آراسته بر احساس بهتر دانش آموز یا دانشجو نسبت به مدرس می افزاید.